Yalnız Mesajı Göster

Türk Usülü Karalahana Haşlaması Nasıl Yapılır

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Türk Usülü Karalahana Haşlaması Nasıl Yapılır




Türk Usülü Karalahana Haşlaması Nasıl Yapılır



Malzemeler:
• 1 demet kara lahana
• 1 su bardağı barbunya fasulye
• 1 su bardağı yarma mısır
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 1 çay kaşığı iç yağı
• 1çay bardağı sıvı yağ
• Pulbiber
• Tuz

Yapılışı:
1 Karalahanalar, çok ince olmayacak şekilde kıyılır
2 Sapları tencerenin altına dizlir ve kıyılan diğer lahanalar eklenir Üzerleri kapanacak kadar su konarak bir taşım haşlanır
3 Başka bir tencerede daha önceden ıslatılmıs barbunya bir taşım haşlanır ve suyu süzülür
4 Sıvıyağ, pulbiber, salça ve içyağı kavrulur
5 Barbunya ve yarma mısır ilave edilir (Ben yarma mısır bulamadığım için, elimdeki superfresh dondurulmus mısırı kullandım )
6 Haşlanmıs karalahana ilave edilir ve tuz ilave edilerek karıştırılır
7 Malzemelerin üzerine çıkacak şekilde su ilave edilir ve 30 dakika kadar tüm malzemeler pişene kadar haşlanarak pişirilir



Alıntı Yaparak Cevapla