Yalnız Mesajı Göster

Ege Yöresine Ait , Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar

Eski 10-14-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ege Yöresine Ait , Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar




Egeyöresine aiti zeytinyağlı iç baklalı enginar

EGE yöresine ait zeytinyağlı yer elması
MALZEMELER:
2 adet kuru soğan
1tane havuç
1kg yer elması
yeterince zeytinyağ
Yarım limon suyu
Yarım demet maydanoz
1tatlı kaşığı toz şeker
1,5 çorba kaşığı pirinç,tuz
YAPILIŞI:
Yer elmalarını soyup küp küp doğrayın bol suda yıkayınZeytinyağında önce minik doğranmış soğanları sonra da havuçları soteleyin
Havuçlar yumuşadığında yerelmalarını ekleyinPirinci,limon suyunu,tuzu şekeri katınHiç karıştırmadan sebzelerin üzerini aşacak kadar sıcak su ekleyinYerelmaları yumuşayıncaya kadar pişirin ,suyunu çekince soğuk olarak servis yapın ve üzerini kıyılmış maydanozla süsleyin


Alıntı Yaparak Cevapla