Konu
:
Ege Yöresine Ait , Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar
Yalnız Mesajı Göster
Ege Yöresine Ait , Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar
10-14-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Ege Yöresine Ait , Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar
Egeyöresine aiti zeytinyağlı iç baklalı enginar
EGE yöresine ait zeytinyağlı yer elması
MALZEMELER:
2 adet kuru soğan
1tane havuç
1kg yer elması
yeterince zeytinyağ
Yarım limon suyu
Yarım demet maydanoz
1tatlı kaşığı toz şeker
1,5 çorba kaşığı pirinç,tuz
YAPILIŞI:
Yer elmalarını soyup küp küp doğrayın bol suda yıkayın
Zeytinyağında önce minik doğranmış soğanları sonra da havuçları soteleyin
Havuçlar yumuşadığında yerelmalarını ekleyin
Pirinci,limon suyunu,tuzu şekeri katın
Hiç karıştırmadan sebzelerin üzerini aşacak kadar sıcak su ekleyin
Yerelmaları yumuşayıncaya kadar pişirin ,suyunu çekince soğuk olarak servis yapın ve üzerini kıyılmış maydanozla süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul