Yalnız Mesajı Göster

Ege Yöresine Ait , Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar

Eski 10-14-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ege Yöresine Ait , Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar




Ege yöresiine ait zeytinyağlı yemekler

KIRLI KIZARTMASI(ÇIĞIRTMA)
MALZEMELER:
1kg ince uzun kemer patlıcanı
300gr yeşil biber
1kg domates
bir baş sarımsak
tuz zeytinyağı yoğurt
YAPILIŞI:Patlıcanları alacalı soyun Yukardan aşağı helozon şeklinde çok derin olmayan yarıklar açın Tuzlu suyun içine atın Acı suyu çıkınca ,patlıcanları suyunu iyice sıkaran alın sudan Zeytinyağını bolca doldurduğunuz tavanı,z biraz ısınınca patlıcanları atın içine Pembeleşinceye kadar kızartın, biberleri de kızartın bütün olarak
Domateslerin kabuklarını soyun, küp küp doğrayın Başka bir tavanın içine koyun domatesleri Biraz tuz ve zeytinyağ ile dövülmüş 5-6 tane sarımsak koyun domateslerin içine Domatesler yumuşayana kadar pişirin yağlarını alsın diye yağlı kağıt üzerinde beklettiğiniz patlıcanları geniş bir tencereye alın Aralarına soyulmuş sarımsaklar koyun üzerlerine kızarmış biberleri koyun pişen domates sosunu dökün, tuzunu ekleyin yettiği kadar Patlıcanların üstüne kapak kapatın domates suyunu çekene kadar pişirin yoğurtla servis yapın
Bu yörede çok sevilen bir yemek çeşitidir afiyet olsun






Alıntı Yaparak Cevapla