Konu
:
Ege Yöresine Ait , Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar
Yalnız Mesajı Göster
Ege Yöresine Ait , Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar
10-14-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Ege Yöresine Ait , Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar
Ege yöresiine ait zeytinyağlı yemekler
KIRLI KIZARTMASI(ÇIĞIRTMA)
MALZEMELER:
1kg ince uzun kemer patlıcanı
300gr yeşil biber
1kg domates
bir baş sarımsak
tuz zeytinyağı yoğurt
YAPILIŞI:Patlıcanları alacalı soyun
Yukardan aşağı helozon şeklinde çok derin olmayan yarıklar açın
Tuzlu suyun içine atın
Acı suyu çıkınca ,patlıcanları suyunu iyice sıkaran alın sudan
Zeytinyağını bolca doldurduğunuz tavanı,z biraz ısınınca patlıcanları atın içine
Pembeleşinceye kadar kızartın, biberleri de kızartın bütün olarak
Domateslerin kabuklarını soyun, küp küp doğrayın
Başka bir tavanın içine koyun domatesleri
Biraz tuz ve zeytinyağ ile dövülmüş 5-6 tane sarımsak koyun domateslerin içine
Domatesler yumuşayana kadar pişirin yağlarını alsın diye yağlı kağıt üzerinde beklettiğiniz patlıcanları geniş bir tencereye alın
Aralarına soyulmuş sarımsaklar koyun üzerlerine kızarmış biberleri koyun pişen domates sosunu dökün, tuzunu ekleyin yettiği kadar
Patlıcanların üstüne kapak kapatın domates suyunu çekene kadar pişirin yoğurtla servis yapın
Bu yörede çok sevilen bir yemek çeşitidir afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul