Konu
:
Ege Yöresine Ait , Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar
Yalnız Mesajı Göster
Ege Yöresine Ait , Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar
10-14-2012
#
4
Prof. Dr. Sinsi
Ege Yöresine Ait , Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar
Ege yöresine ait , zeytinyağlı iç baklalı enginar
Ege yöresine ait zeytinyağlı yemekler -balıklar
Asma Yaprağına sarılmış sardalya balığı ızgarası
MALZEMELER:
1kg sardalya balığı
500gr taze asma yaprağı
defne yaprağı
biberiye, 1yemek kaşığı limon suyu
tane karabiber, pulbiber
3-4 diş sarımsak
1çay bardağı zeytinyağ
YAPILIŞI :
Balıkları temizleyin, ortalarındaki kılçıkları çıkarın
Suyunun süzülmesi içn süzgeçe alın
Zeytinyağını derince bir kaba alın
Sarımsakları dövün yağın içine koyun
Pulbiber, tane karabiber, defne yapraklarını ekleyin limonsuyunu koyun sosu iyice karıştırın
Biberiye dallarından 2-3 dal koyun
Balıkları bu sosun içine yatırın
Buzdolabında 3-4 saat bekletirseniz, sosu iyice çeker ve çok lezzetli olur
Asma yapraklarını yıkayın saplarını koparın kaynar suya atın çıkarın
süzülmeye bırakın
Balıkları asma yapraklarının içine koyun sarma sarar gibi sarın
Izgaranız hazırsa ızgarayı zeytinyağla silin
Asma yapraklarına sarılmış balıkları ızgaraya koyun yaprakların üstüne fırçayla zeytinyağ sürün
10 dakika bir tarafını, 10 dakika bir tarafını pişirin
yaprakları temizleyin balıkları tabağa alın yeşilliklerle servis yapın
afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul