Yalnız Mesajı Göster

Ege Yöresine Ait , Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar

Eski 10-14-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ege Yöresine Ait , Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar




Ege yöresine ait , zeytinyağlı iç baklalı enginar

Ege yöresine ait zeytinyağlı yemekler -balıklar

Asma Yaprağına sarılmış sardalya balığı ızgarası
MALZEMELER:
1kg sardalya balığı
500gr taze asma yaprağı
defne yaprağı
biberiye, 1yemek kaşığı limon suyu
tane karabiber, pulbiber
3-4 diş sarımsak
1çay bardağı zeytinyağ
YAPILIŞI :
Balıkları temizleyin, ortalarındaki kılçıkları çıkarın Suyunun süzülmesi içn süzgeçe alın Zeytinyağını derince bir kaba alın Sarımsakları dövün yağın içine koyun Pulbiber, tane karabiber, defne yapraklarını ekleyin limonsuyunu koyun sosu iyice karıştırın Biberiye dallarından 2-3 dal koyun Balıkları bu sosun içine yatırın Buzdolabında 3-4 saat bekletirseniz, sosu iyice çeker ve çok lezzetli olur
Asma yapraklarını yıkayın saplarını koparın kaynar suya atın çıkarın süzülmeye bırakın
Balıkları asma yapraklarının içine koyun sarma sarar gibi sarın Izgaranız hazırsa ızgarayı zeytinyağla silinAsma yapraklarına sarılmış balıkları ızgaraya koyun yaprakların üstüne fırçayla zeytinyağ sürün 10 dakika bir tarafını, 10 dakika bir tarafını pişirin yaprakları temizleyin balıkları tabağa alın yeşilliklerle servis yapın
afiyet olsun






Alıntı Yaparak Cevapla