Yalnız Mesajı Göster

Ege Yöresine Ait , Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar

Eski 10-14-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ege Yöresine Ait , Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar




Ege yöresine ait zeytinyağlı yemekler
Mantar Güveç
MALZEMELER:
16 tane orta boy kültür mantarı
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 çarliton biber
2 domates
1 diş sarımsak
bi tatlı kaşığı biber 1 tatlı kaşığı domates salçası
biraz tuz vae karabiber
2 çorba kaşığı zeytinyağ
1 tane soğan
YAPILIŞI:
Mantarları yıkayın bol limonlu suda bekletin Arzu eden üst kabuğunu alır( ben alıyorum) Bir tavaya zeytinyağı koyun Soğanı halka halka doğrayın tavaya koyun Sarımsağı da ince kıyın, onu da koyun tavaya Hafif kavurun, ince kıydığınız biberleri de koyun Doğranmış mantarları atın içine Mantarlar suyunu çekince kabukları soyulmuş küp doğranmış domatesleri ekleyelim Bir kaç kez çevirerek pişirelim domates ve biber salçasını da katalım Sonra bir güveç içine koyalım Üstünü yağlı kağıtla kapatalım 20 dakika fırında pişirelim Çıkardığımız güveçin kağıdını alalım rendelediğimiz kaşar peynirini üzerine koyalım peynirler eriyene kadar fırında 2-3 dakika daha tutalım Pilav yanında mantarı servis yapalım






Alıntı Yaparak Cevapla