Konu
:
Ege Yöresine Ait , Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar
Yalnız Mesajı Göster
Ege Yöresine Ait , Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar
10-14-2012
#
5
Prof. Dr. Sinsi
Ege Yöresine Ait , Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar
Ege yöresine ait zeytinyağlı yemekler
Mantar Güveç
MALZEMELER:
16 tane orta boy kültür mantarı
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 çarliton biber
2 domates
1 diş sarımsak
bi tatlı kaşığı biber 1 tatlı kaşığı domates salçası
biraz tuz vae karabiber
2 çorba kaşığı zeytinyağ
1 tane soğan
YAPILIŞI:
Mantarları yıkayın bol limonlu suda bekletin
Arzu eden üst kabuğunu alır
( ben alıyorum) Bir tavaya zeytinyağı koyun
Soğanı halka halka doğrayın tavaya koyun
Sarımsağı da ince kıyın, onu da koyun tavaya
Hafif kavurun, ince kıydığınız biberleri de koyun
Doğranmış mantarları atın içine
Mantarlar suyunu çekince kabukları soyulmuş küp doğranmış domatesleri ekleyelim
Bir kaç kez çevirerek pişirelim domates ve biber salçasını da katalım
Sonra bir güveç içine koyalım
Üstünü yağlı kağıtla kapatalım 20 dakika fırında pişirelim
Çıkardığımız güveçin kağıdını alalım rendelediğimiz kaşar peynirini üzerine koyalım peynirler eriyene kadar fırında 2-3 dakika daha tutalım
Pilav yanında mantarı servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul