Yalnız Mesajı Göster

Tarhun Çorbasi - Konya'dan Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tarhun Çorbasi - Konya'dan Yemek Tarifleri




TARHUN ÇORBASI

MALZEMESİ:

500 gr kemikli kuzu eti,

2,5 çorba kaşığı un,

1 su bardağı süzme yoğurt,

1 yumurta,

6 su bardağı su,

1 çorba kaşığı kuru tarhun,

tuz

Eti üzerini kapatacak kadar su ile yumuşayıncaya kadar haşlayın Pişince etin suyunu ayırın Eti didikleyin Yumurta, un, ve yoğurdu 1 bardak et suyuyla çırparak kanştırın Etin suyu 6 bardaktan az ise su ekleyin İçine yoğurtlu karışımı yedirin Didilmiş etleri katın Orta ateşte, sürekli karıştırarak koyulaştırın Tarhunu ekleyip, tuzumu ayarlayarak karıştırın ve ateşten alın



Alıntı Yaparak Cevapla