10-14-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tarhun Çorbasi - Konya'dan Yemek Tarifleri
TARHUN ÇORBASI
MALZEMESİ:
500 gr kemikli kuzu eti,
2,5 çorba kaşığı un,
1 su bardağı süzme yoğurt,
1 yumurta,
6 su bardağı su,
1 çorba kaşığı kuru tarhun,
tuz
Eti üzerini kapatacak kadar su ile yumuşayıncaya kadar haşlayın Pişince etin suyunu ayırın Eti didikleyin Yumurta, un, ve yoğurdu 1 bardak et suyuyla çırparak kanştırın Etin suyu 6 bardaktan az ise su ekleyin İçine yoğurtlu karışımı yedirin Didilmiş etleri katın Orta ateşte, sürekli karıştırarak koyulaştırın Tarhunu ekleyip, tuzumu ayarlayarak karıştırın ve ateşten alın
|
|
|