Yalnız Mesajı Göster

Kayseri Köftesi-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayseri Köftesi-Yemek Tarifleri




Kayseri Köftesi

MALZEMELER:

500 gr patates

1,5 çorba kaşığı yağ

500 gr kıyma

1 adet soğan

3 ince dilim bayat ekmek

1/4 bardak süt

1 yumurta

1 demet maydanoz

2 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon

1/2 çay kaşığı yenibahar

2 domates

Sos için:

1 su bardağı sıcak su

3 kaşık salça

YAPILIŞ TARİFİ:

Patatesleri soyup 1 cm kalınlıkta dilimleyin Yağlanmış bir tavaya dizin

Ağzını kapatıp rengi dönecek kadar kızartın Bir tarafa bırakın

Ekmek dilimlerini süte batırarak yumuşatın, daha sonra da iyice sıkıp derince bir kabın içerisine koyun Bu kaba kıymayı rendelenmiş soğanı, yumurtayı, incecik kıyılmış maydanozu, ve baharatları koyup iyice karıştırıp, yoğurun Karışımı 12 parçaya ayırın Yuvarlak ve yassı köfteler yapın Et köftelerinin boyutlarını patateslerin boyutlarına göre ayarlayın

Patateslerin üzerine dizin Et köftelerinin üzerine dilimlediğiniz domatesleri koyun

Orta hareretli fırında 30 dakika pişirin Salçayı suda eritip köftelerin üzerine gezdirin Tekrar fırına sürüp 10 dakika daha pişirin Fırından alıp maydanozla süsleyip sıcak servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla