Konu
:
Barbunya İzgara (1 Kişilik)-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Barbunya İzgara (1 Kişilik)-Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Barbunya İzgara (1 Kişilik)-Yemek Tarifleri
MALZEMELER
4-5 adet barbunya balığı,
2 adet biber
1 adet domates
Sosu için:
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
tuz
HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak içini temizlemek için balıkların karınlarını kesin
İç organlarını çıkardıktan sonra balıkları bol suda yıkayın
Keskin bir bıçak yardımıyla pullarını temizleyin
Izgarada 10 dakika pişirin ve servis tabağına alın
Domatesi ve biberleri de ızgarada pişirin
Sosu için 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı limon ve tuzu karıştırın
Servis tabağına aldığınız balığın üzerine bu sostan döktükten sonra servis yapın
Not:
Barbunya balığını ızgaranın yanı sıra tavada da pişirebilirsiniz
Ancak balığın lezzetli olmasını sağlamak için unladıktan sonra iyice silkelemenizde yarar var
Fazla un ile birlikte kızaran balığın tadı bozulabilir
Ayrıca balığın üzerine dökmek için hazırladığınız sosu buzdolabında bir kaç gün bekletin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul