Konu
:
Fırında Ankara Tava Tarifi Resimli
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Ankara Tava Tarifi Resimli
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Ankara Tava Tarifi Resimli
Fırında Ankara Tava Tarifi Resimli
Resimli Fırında Ankara Tava Tarifi
Fırında Ankara Tava nasıl yapılır
Fırında Ankara tavası Malzemeleri
3 kg kuzu kol veya kaburganın alt kısımı
4 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı
7 su bardağı su
Tuz
Fırında Ankara tavası Yapılışı
Kuzu kol ya da kaburganın alt kısmının zarlarını temizleyin
Avuç içi büyüklüğünde parçalar halinde kesin
Hazırladığınız kemikli parçaları bakır bir tavaya yerleştirip 7 su bardağı su ekleyin
Tuz ilave edip önceden ısıtılmış 150-160 dereceye ayarlı fırına verin
Fırın ısısını biraz daha düşürüp orta ısıda, etler kızarıncaya ve yumuşayıncaya kadar pişirin
Pirinci yıkayıp süzün
Fırından çıkan etin suyunu derin ve geniş bir fırın kabına alıp pirinci ilave edin
Tereyağını ekleyip pilavı da fırında 45 dakika pişirin
Pilavı fırından çıkarıp üzerine etleri yerleştirin
Tekrar fırına verip 5-10 dakika daha kızartın
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul