10-14-2012
|
#2
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pratik Yemekler Resimli
BAHARATLI BALKABAĞI ÇORBASI
Malzemeler

1 adet büyük boy kuru soğan (portakal büyüklüğünde)
1 adet orta boy havuç
2 diş sarımsak
2 dilim soyulmuş balkabağı (kavun dilimi boyutlarında)
2 adet kuru defne yaprağı
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz, karabiber
½ çay kaşığı kimyon
5 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı ılık su
Üzeri için;
½ su bardağı dolusu hazır süt kremasıYemeğin Tarifi
Öncelikle, kuru soğanı soyup yemeklik doğrayın
Havucu soyup, iri kuşbaşı et formunda dilimleyin
Diğer taraftan, kabukları soyulup, çekirdekleri ayıklanmış iki dilim ince balkabağını da iri kuşbaşı et formunda doğrayın
Sarımsakları dövüp, bir kenarda bekletin
Şimdi geniş bir tencereye, zeytinyağıyla beraber kuru soğan, havuç ve dövülmüş sarımsakları aktarın
Orta ısıdaki ateşin üzerinde sürekli karıştırarak 5 dakika kadar kavurun
Üzerine, doğranmış balkabakları ve defne yaprağını hemen ekleyerek, 7-8 dakika, ara sıra karıştırarak, sebzeler hafifçe yumuşayıncaya kadar pişirin
Son olarak, tavuk suyu, ılık su, tuz, karabiber ve kimyonu tencereye ekleyin Eğer tavuk suyunuz yoksa 7 bardak sıcak suyla beraber 1 veya 2 adet tavuk suyu tableti kullanabilirsiniz
Orta ısılı ateşte, ara sıra karıştırarak 30-35 dakika pişirin
Ocaktan alınca içindeki defne yapraklarını çıkarın
Çorba henüz sıcakken el blendırıyla ya da mutfak robotuyla ezerek püre haline getirin
Servise sunmadan önce içine hazır süt kremasını ekleyip ısıtarak sıcak hale getirin İsterseniz üzerine kırmızı pul biber gezdirip, servise sunun
|
|
|