Yalnız Mesajı Göster

Mercimekli Humus - Antalya Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mercimekli Humus - Antalya Yemek Tarifleri




MERCİMEKLİ HUMUS

MALZEME:

Kırmızı mercimek 1 su bardağı

Soğan 1 adet

Havuç 1 adet

Zeytinyağı 1 çay bardağı

Patates 1 adet

Sulandırılmış nişasta 1 tatlı kaşığı

Tuz Yeteri kadar

Dererotu 4 dal

YAPILIŞI:

1 su bardağı kırmızı mercimeği yıkayın 1 adet patates, havuç ve soğanın kabuklarını soyun Küp şeklinde doğrayın Tüm malzemeleri bir tencereye alın Üzerine geçecek kadar su ilave edin Tuzunu ayarlayın Orta ateşte sebzeler yumuşayıp, suyunu çekene dek haşlayın Bir çatal yardımıyla ezin Koyu bir kıvam alınca içine 1 çay bardağı zeytinyağının yarısını ve 1 tatlı kaşığı sulandırılmış nişastayla tuzu katın Karışımı bir süzgeçten geçirin Kalan yağla servis tabağını yağlayın Dereotunun yapraklarını ince kıyıp, karışıma ekleyin Servis tabağına boşaltıp soğuyunca istediğiniz şekilde keserek, servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla