Konu
:
Mercimekli Humus - Antalya Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Mercimekli Humus - Antalya Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mercimekli Humus - Antalya Yemek Tarifleri
MERCİMEKLİ HUMUS
MALZEME:
Kırmızı mercimek 1 su bardağı
Soğan 1 adet
Havuç 1 adet
Zeytinyağı 1 çay bardağı
Patates 1 adet
Sulandırılmış nişasta 1 tatlı kaşığı
Tuz Yeteri kadar
Dererotu 4 dal
YAPILIŞI:
1 su bardağı kırmızı mercimeği yıkayın
1 adet patates, havuç ve soğanın kabuklarını soyun
Küp şeklinde doğrayın
Tüm malzemeleri bir tencereye alın
Üzerine geçecek kadar su ilave edin
Tuzunu ayarlayın
Orta ateşte sebzeler yumuşayıp, suyunu çekene dek haşlayın
Bir çatal yardımıyla ezin
Koyu bir kıvam alınca içine 1 çay bardağı zeytinyağının yarısını ve 1 tatlı kaşığı sulandırılmış nişastayla tuzu katın
Karışımı bir süzgeçten geçirin
Kalan yağla servis tabağını yağlayın
Dereotunun yapraklarını ince kıyıp, karışıma ekleyin
Servis tabağına boşaltıp soğuyunca istediğiniz şekilde keserek, servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul