10-14-2012
|
#2
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pratik Yemekler Emine Beder
Açma Kol Böreği
Malzemeler
500 gram un
1 adet yumurta+1 adet yumurtanın akı
Yarım çay bardağı+1 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı yoğurt
Yeteri kadar tuz
Ispanaklı harç için:
1 kg ıspanak
3 adet soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber
Patatesli harç için:
1 kg haşlanmış patates
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz, karabiber
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Susam, çörekotu
Yapılışı
UNUN ortasını havuz şeklinde açın 1 adet yumurta, 1 adet yumurtanın akı, yarım çay bardağı sıvıyağ, yoğurt ve tuz ekleyin Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek yoğurun Üzerini örtüp 15 dakika dinlendirin Ispanaklı harç için ıspanak yapraklarını yıkayıp kurulayın Kıyılmış ıspanak ve kıyılmış soğanı sıvıyağda 1-2 dakika soteleyip, tuz ve karabiber ilave edin Patatesli harç için ezilmiş patatese, nane, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın Dinlenen hamuru 6 eşit bezeye ayırıp, her birini mantı hamuru kalınlığında açın Yufkaların içlerine hazırladığınız harçları pay edip, rulo biçiminde sarın Yuvarlak şekilde fırın tepsisine yerleştirip, üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün Susam ve çörekotu serpip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında, kızarana dek pişirin Sıcak olarak servis yapın
|
|
|