Konu
:
Bıldırcın Mıhlaması - Antalya Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Bıldırcın Mıhlaması - Antalya Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bıldırcın Mıhlaması - Antalya Yemek Tarifleri
BILDIRCIN MIHLAMASI
MALZEME:
Bıldırcın 6 adet
Yeşil sivri biber 2 adet
Soğan 2 adet
Tereyağı 3 sofra kaşığı
Domates 4 adet
Tuz 1 tatlı kaşığı
Yumurta 6 adet
Limon 1/2 adet
Karabiber 1 tatlı kaşığı
Zeytinyağı 1 kahve fincanı
Süt 1 çay bardağı
Soğan 1 adet
Tuz 1 tatlı kaşığı
YAPILIŞI:
Çukur bir kaba zeytinyağını, rendelenmiş bir adet soğanı, sütü ve tuzu koyup karıştırınız
İçine ayıklanmış ve kemikleri ile kuzu kestanesi büyüklüğünde doğranmış bıldırcınları katınız
Tüm malzemeyi harmanlayınız
Buzdolabında en az 6 saat dinlendirmeye bırakınız
Soğanı diş diş çenterek doğrayınız
Kulaklıya koyunuz
Orta ateşte tereyağı ilavesi ile karıştırarak, soğanlar sararıncaya kadar kavurunuz
Kavrulmuş soğanlara kabukları soyulmuş küp küp doğranmış domatesleri ve ince kıyılmış yeşil biberleri katınız
Domatesler eriyip sulu kalacak şekilde pişince kulaklıya, dinlenmiş bıldırcınları, bir tatlı kaşığı tuzu katınız
İlk kaynamadan sonra ocağın altını kısınız
Kulaklının kapağını kapatınız
Bıldırcınlar kolayca çatal batacak kadar piştiğinde ve suyunu çeker gibi olduğunda kaşıkla yuvalar açarak yumurtaları kırınız
Üzerlerine az tuz, karabiber, limon suyunu gezdiriniz
Kulaklının kapağını kapatınız
Yumurtaların üzeri aklanınca ateşi söndürünüz
Yemeği sıcak olarak servise veriniz
Not: Mıhla genelde batak, tarla kuşu, serçe vb
karışık minik av kuşlarından yapılan bir yemek çeşitidir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul