Yalnız Mesajı Göster

Börülce Pilaki Nasıl Yapılır

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Börülce Pilaki Nasıl Yapılır




Börülce Pilaki Nasıl Yapılır

Börülceyi bir gece önceden ıslatın, süzüp soğuk tuzlu suya koyun, kaynamaya başlayınca üzerindeki köpükleri bir kevgirle alın, yumuşayıncaya kadar haşlayın, süzün Soğanın kabuğunu soyun, çentin Sarmısakları soyun, çentin

b

1 su bardağı kuru börülce,

1 orta boy soğan,

4 diş sarmısak,

1 orta boy havuç,

1 iri domates,

2 sivri biber,

4 yemek kaşığı zeytinyağı,

1 çay kaşığı toz şeker,

tuz,

karabiber,

yarım demet dereotu

Börülceyi bir gece önceden ıslatın, süzüp soğuk tuzlu suya koyun, kaynamaya başlayınca üzerindeki köpükleri bir kevgirle alın, yumuşayıncaya kadar haşlayın, süzün Soğanın kabuğunu soyun, çentin Sarmısakları soyun, çentin Havucun üstünü kazıyın, küçük küpler şeklinde doğrayın Domatesin kabuğunu soyun, çekirdeklerini atın, küp şeklinde doğrayın Biberlerin sapını kesin, tohumlarını boşaltın, bir santim uzunluğunda yuvarlaklar olarak doğrayın Tencereye iki kaşık zeytinyağını koyun, soğan, sarmısak ve havuçları beş dakika süre ile kavurun, domates, sivri biber, toz şeker, tuz, karabiber ve bir su bardağı sıcak su ekleyin Tencere kaynayınca haşlanmış börülceleri ilave edin, ateşi kısıp 15 dakika daha pişirin Ocağı söndürünce kalan iki kaşık zeytinyağını ve dereotunu serpin, karıştırıp kapağını kapatın ve soğumaya bırakın Domates yeterice ılık suda eriteceğiniz 1 yemek kaşığı

domates salçası da koyabilirsiniz



Alıntı Yaparak Cevapla