Konu
:
Karpuz Kabuğu Reçeli - Antalya Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Karpuz Kabuğu Reçeli - Antalya Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karpuz Kabuğu Reçeli - Antalya Yemek Tarifleri
KARPUZ KABUĞU REÇELİ
MALZEME:
Kalın karpuz kabuğu 1 kg
Şeker 2 kg
Sönmüş kireç 1 su bardağı
Karanfil 1 çorba kaşığı
Limon tuzu 1 paket
Limon 1 adet
Şerbet boyası 1 çay kaşığı
YAPILIŞI:
Karpuz kabuğunun içinin kırmızı kısmı, dışının yeşil kısmı kalmayıncaya kadar soyulur
3 - 4 cm
çapında karelere bölünür
İsterseniz arzu ettiğiniz şekli vererek de bölebilirsiniz
Sönmüş kireç sulandırılır, içine kesilen karpuz kabukları atılıp 15-20 dakika bekletilir
Kireçli sudan çıkarılan karpuz kabukları bol suda iyice yıkanır
Bir tencereye su konup içinde yıkadığımız kabuklar haşlanır
Kabuklar yumuşayıncaya, çataldandüşünceye kadar iyice kaynatılır
Tencere ateşten indirilip karpuz kabukları içinden alınıp süzülür
Bir başka tencerenin içine konan haşlanmış kabukların üzerine karanfil ve toz şeker konulup örtülür
Böylece 8 - 10 saat bekletilir
Bekleme süresi bitince orta hararetli ateş üzerinde kabuklar kaynatılır
Kaynamaya başlayınca içine limon tuzu, limon suyu ve şerbet boyası ilave edilir
Reçel kıvama gelince köpükleri alınıp kavanozlara konur
Soğuyunca kavanozların ağzı kapatılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul