Konu
:
Pırasa Böreği - Kırklareli'den Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Pırasa Böreği - Kırklareli'den Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pırasa Böreği - Kırklareli'den Yemek Tarifleri
Pırasa Böreği
1 kg pırasa
2 çorba kaşığı domates salçası
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Hamur için:
500 gr un
Su
Sıvıyağ
Tuz
1
Pırasaları temizleyin
Yıkayıp küçük küçük doğrayın
Tavada sıvıyağı kızdırıp pırasaları ilave edip yumuşayana kadar kavurun
Salçayı ekleyip karıştırın
Tuzunu ilave edip tavayı ocaktan alın
2
Unu hamur yoğurma kabına alın
Tuz ekleyip harmanlayın
Azar azar su ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun
Hamurdan 10 tane beze hazırlayın
Tezgâha un serpip bezeleri tepsiden biraz daha büyük olacak şekilde açın
Tepsiyi yağlayın ve yufkaları aralarına yağ sürerek üst üste yerleştirin
Hazırladığınız pırasalı malzemeyi en üste yayıp hamurun dışa taşan kenarlarını içe doğru kıvırın
Yufkanın kenarlarına sıvıyağ sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 45-50 dakika pişirin
Dilimleyip sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul