Konu
:
Turunç Reçeli - Antalya Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Turunç Reçeli - Antalya Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Turunç Reçeli - Antalya Yemek Tarifleri
TURUNÇ REÇELİ
MALZEME:
Şeker 6 su bardağı
Su 3 su bardağı
Yumurta akı 1 yumurta
Limon tuzu 1 çay kaşığı veya Limon 1 adet
Turunç 1 kg
YAPILIŞI:
Büyükçe bir tencerede şekeri, suyu, limon suyunu karıştırın
Tencereyi ateşe koyun
Yumurta akını bir fincan su ile çırpın
Tencereye ilave edin
Tencerenin üzerine biriken köpüğü, delikli kepçe ile alın
Bu arada, turunç kabuklarını rende ile iyice alın
Büyükçe bir tencerede bolca su ile beş dakika kaynatın
Süzün
Tekrar sıcak suyla ateşe koyup beş dakika daha kaynatın
Tekrar süzün
Yine sıcak su ile yumuşayıncaya kadar kaynatın
Süzüp beş dakika soğuk suda bekletin
Turunçları kuşbaşı ve yuvarlak istediğiniz şekilde doğrayın
Kıvamı gelmiş şuruba atın
Şurubun kıvamı şöyle anlaşılır
Şuruptan bir kaşık alın, ılıtın
Parmağınızla bir miktar alın
İki parmağınızın arasındaki şurup, parmağınızı açıp kapatırken tel tel oluyorsa kıvama gelmiş demektir
Turunçlar şurubun içinde bir süre kaynatılıp kıvama gelince ateşten alınır
Köpüğü temizlenir
Ilıyınca kavanozlara doldurulur
Kavanozlarda hiç boşluk bırakılmaz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul