Yalnız Mesajı Göster

Cevizli Yoğurtlu Ezme Nasıl Yapılır

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Yoğurtlu Ezme Nasıl Yapılır




Cevizli Yoğurtlu Ezme Nasıl Yapılır

Ekmek dilimlerinin kenarlarındaki kabuğu kesip atın, dilimleri çukur bir kaba koyup üzerlerine soğuk su dökünBeş dakika sonra dilimleri sudan çıkartın

Malzemeler

2 dilim bayat ekmek,

3 yemek kaşığı ceviziçi,

2 diş sarmısak,

2 yemek kaşığı zeytinyağı,

2 yemek kaşığı yoğurt,

2 yemek kaşığı limon suyu,

1 çay kaşığı domates salçası,

1 çay kaşığı biber salçası,

1 çay kaşığı pul biber,

tuz

Ekmek dilimlerinin kenarlarındaki kabuğu kesip atın, dilimleri çukur bir kaba koyup üzerlerine soğuk su dökün Beş dakika sonra dilimleri sudan çıkartın, sıkarak suyunu süzün, parmaklarınızla ufalayın Ceviziçini mutfak robotunda çekin veya havanda dövün Sarmısakların kabuklarını soyup biraz tuz ile havanda dövün Ekmek kırıntısı, ceviz, sarmısak, zeytinyağı, yoğurt, limon suyu, domates salçası, biber salçasını birlikte iyice karıştırın Servis tabağına koyun, üzerine pul biber ekin, birkaç yarım ceviz ve maydanoz ile süsleyip sofraya getirin Kıvamı koyu olduğu takdirde koyduğunuz yoğurt miktarını artırabilirsiniz Ceviz yerine fındık veya badem de kullanabilirsiniz



Alıntı Yaparak Cevapla