Konu
:
Kaz Pilavı - Ardahan Yöre Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Kaz Pilavı - Ardahan Yöre Yemekleri
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaz Pilavı - Ardahan Yöre Yemekleri
KAZ PİLAVI
MALZEME:
Kaz 1 adet
İri bulgur 3 su bardağı
Su 10 su bardağı
Tuz
YAPILIŞI:
Kazı bol su ile yıkayarak tuzunu atmasını sağlayın
10 bardak su ile birlikte tencereye koyun, bir taşım kaynatıp köpüğünü alın
Orta ateşte yaklaşık 40-45 dakika haşlayın
Süzdürerek sudan çıkarıp 8 parçaya ayırın
Kazın pişme suyunun 6 bardağını temiz bir tencereye süzdürün
Bir taşım kaynatın
Bulguru yıkayıp süzdürerek kaynamakta olan kaz suyuna salın
Tuzunu ayarlayıp tekrar kaynatın
Ateşi kısıp, kapağını kapatarak yaklaşık 115-20 dakika bulgur suyu çekinceye kadar pişirin
Pişen pilavı ateşten alın
Tencerenin ağzına bir kağıt havlu yerleştirin
Kapağını kapatarak yaklaşık 10 dakika dinlenmeye bırakın
Pilavı tahta bir kaşıkla ezmeden karıştırıp, bir servis tabağına aktarın
Üzerine kaz parçalarını koyarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul