10-15-2012
|
#1
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Analı Kızlı Köfte - Diyarbakır'dan Yemek Tarifleri
ANALI KIZLI KÖFTE (DİYARBAKIR)
MALZEME:
Su 4 su bardağı
Sarmısak 1 diş
İnce bulgur 2,5 su bardağı
Dereotu 1/2 bağ
Un 2 su bardağı
Maydanoz 1 bağ
Katı yağ 3 çorba kaşığı
Yenibahar 1/2 çorba kaşığı
Kuru nane 1/2 çorba kaşığı
Kırmızı pulbiber 2 çorba kaşığı
Kuru kekik 1/2 çorba kaşığı
Domates salçası 2,5 çorba kaşığı
Toz kişniş 1/2 çorba kaşığı
Karabiber
Kimyon 1/2 çorba kaşığı
Tuz
YAPILIŞI:
Suyun yarısını kaynatın Bulguru, kaynar su ile ıslatıp, suyunu çekmeye bırakın Soğanı , sarmısağı, dereotunu ve maydanozu ince ince kıyın Yağı tencerede eritin Yağ kızınca soğanı pembeleşinceye kadar kavurun ve ateşten alın İçine salçayı, baharatın tümünü, maydanoz, dereotu ve sarmısağı katıp, karıştırın Islanmış bulgura tuzu, unu ve kalan suyu katıp, yoğurarak bir köfte harcı hazırlayın Misket büyükülüğünde parçalar koparıp, avucunuzun içinde yuvarlayarak küçük köfteler hazırlayın Bir başka tencerede bolca su kaynatın Tuzunu ayarlayın Köfteleri içine atıp 15 dakika haşlayın ve süzdürün Diğer tenceredeki baharatlı karışımla birleştirin, karıştırarak servis yapın
|
|
|
|