Yalnız Mesajı Göster

Analı Kızlı Köfte - Diyarbakır'dan Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Analı Kızlı Köfte - Diyarbakır'dan Yemek Tarifleri




ANALI KIZLI KÖFTE (DİYARBAKIR)

MALZEME:

Su 4 su bardağı

Sarmısak 1 diş

İnce bulgur 2,5 su bardağı

Dereotu 1/2 bağ

Un 2 su bardağı

Maydanoz 1 bağ

Katı yağ 3 çorba kaşığı

Yenibahar 1/2 çorba kaşığı

Kuru nane 1/2 çorba kaşığı

Kırmızı pulbiber 2 çorba kaşığı

Kuru kekik 1/2 çorba kaşığı

Domates salçası 2,5 çorba kaşığı

Toz kişniş 1/2 çorba kaşığı

Karabiber

Kimyon 1/2 çorba kaşığı

Tuz

YAPILIŞI:

Suyun yarısını kaynatın Bulguru, kaynar su ile ıslatıp, suyunu çekmeye bırakın Soğanı , sarmısağı, dereotunu ve maydanozu ince ince kıyın Yağı tencerede eritin Yağ kızınca soğanı pembeleşinceye kadar kavurun ve ateşten alın İçine salçayı, baharatın tümünü, maydanoz, dereotu ve sarmısağı katıp, karıştırın Islanmış bulgura tuzu, unu ve kalan suyu katıp, yoğurarak bir köfte harcı hazırlayın Misket büyükülüğünde parçalar koparıp, avucunuzun içinde yuvarlayarak küçük köfteler hazırlayın Bir başka tencerede bolca su kaynatın Tuzunu ayarlayın Köfteleri içine atıp 15 dakika haşlayın ve süzdürün Diğer tenceredeki baharatlı karışımla birleştirin, karıştırarak servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla