Yalnız Mesajı Göster

Fırında Patatesli Tavuk Kanadı

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Patatesli Tavuk Kanadı




Fırında Patatesli Tavuk Kanadı



Malzemeler

700 gr tavuk kanadı

12 adet taze patates

1 çay bardağı sıvıyağı

1 çorba kaşığı toz kırımızıbiber

tuz, karabiber ve pulbiber

Yapılışı

Fırını önceden 180 derecede ısıtın

Tavuk kanatlarını yıkayıp süzülmeye bırakın

Patatesleri soyup yıkayıp kurulayın ve iri parçalar halinde kesin Bir kapta sıvıyağı ve tüm baharatları karıştırıp patatesleri bu karşıma atın ve karıştırın

Fırın tepsisine yağlı kağıt serin Patatesleri süzerek karışımdan çıkarın ve tepsiye dizin Kalan sıvıyağını kanatlara döküp her taraflarını bulayın

Tavukları da patateslerin yanına tepsiye dizin ve kızarana kadar yaklaşık 50-55 dakikak kadar pişirin

Afiyet olsun !



Alıntı Yaparak Cevapla