10-15-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yer Elması Tarifi Ve Faydası, Yer Elmasının Faydaları Ve Zararları
Yer Elması Tarifi ve Faydası, Yer Elmasının Faydaları ve Zararları
Yer Elması
Parlak sarı renkte çiçekler açan ve toprak altında patatese benzer yumruları olan bir sebze türüdür Besleyici bir sebze olan Yer Elması, A ve C vitaminleri ile kalsiyum, demir ve fosfor mineralleri açısından zengindir Latince Adı: Helianthus Tuberosus
Yer Elmasının Faydaları
Vücut direncini ve cinsel gücü arttırır İçerdiği besin değerleri ile kansızlığa iyi gelir Anne sütünü arttırmaya yardımcı olan yer elması emziren anneler için de faydalıdır İdrar söktürür ve kabızlığı giderir Böbreklerin düzenli çalışmasına yardımcı olur Göğsü yumuşatır ve öksürüğü keser Romatizma, mafsal ve nikris ağrılarını hafifletir Basur şikâyetlerini azaltır Cildi güzelleştirir
Yer Elması Nasıl Kullanılır
Yer Elmasının kökü haşlanarak yemeği yapılır ve yenir Suyu ile saçlar yıkanırsa saç diplerini kuvvetlendirir Ezilip lapa haline getirildikten sonra şişliklerin üzerine konursa faydası görülür Besin değerleri yüksek kalorisi düşük bir besin olduğu için diyet yapanlar kullanabilir
Zeytinyağlı Yer Elması Tarifi ve Yapılışı
Malzemeleri
1 kg yer elması
2 adet havuç
2 adet patates
Yarım demet pazı
1 yemek kaşığı un
Yarım adet limon
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kesme şeker
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
Önce yer elması, patates ve havuçları soyup yıkayın Patates ve yer elmalarını büyükse ikiye bölün, limonlu suda bekletin Havucu halka halka doğrayın Özel bir bıçağınız varsa havucu yuvarlak yuvarlak çıkarabilirsiniz Sonra pazı yapraklarını ayıklayıp, yıkayın Bu yemekte pazı olması şart değil, arzu ederseniz kullanın Tencereye zeytinyağını koyup, unu ekleyin ve un sararıncaya dek kavurun Yemeğin suyunu koyup, sebzeleri katın Kesmeşeker ve tuzu da ekleyin Orta ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin Kapağı kapalı soğutarak servis yapın
|
|
|