Konu
:
Nuriye Yemeği - Diyarbakır'dan Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Nuriye Yemeği - Diyarbakır'dan Yemek Tarifleri
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Nuriye Yemeği - Diyarbakır'dan Yemek Tarifleri
NURİYE (DİYARBAKIR)
MALZEME:
Yumurta beyazı 10 adet
Yumurta sarısı 1/4 kadar
Un 500 gr
Tereyağ 250 gr
İç badem 200 gr
Şeker 1 çorba kaşığı
Tarçın 1 tatlı kaşığı
Süt 1 kg
Şeker 750 gr
Su 400 gr
YAPILIŞI:
Büyükçe bir kasede yumurta beyazlarini ve 1/4 yumurta sarısını karıştırın
Yarım kilo unla kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın
Hamuru 12 bezeye bölün ve açın
Yağlanmış tepsiye bir yufkayı serin
Üzerine bir kaşık erimiş tereyağı serpin
Üzerine ikinci yufkayı örtün
Bir kaşık badem içinden üstüne serpip altı yufkayı üst üste örtün
Sonra bir kat yufkayıyağlayıp öteki katına badem içi serperek geri kalan altı yufkayı üst üste döşeyin
Kalan tereyağını eritip, üzerine ılıkken döküp fırına sürün
Yufkalar pişince fırından çıkarıp üzerine kaynattığınız sütü kepçeyle büzülen hamuru yayarak yavaş yavaş sıcak ocak üzerindeki tepsiye dökün
Hamur pişerek sütü tamamen çekince, şekeri su ile 2 dakika kaynatıp kestirin ve kaynar kaynar hamurun üzerine dökün
Nuriye ikrama hazırdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul