Yalnız Mesajı Göster

Nuriye Yemeği - Diyarbakır'dan Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Nuriye Yemeği - Diyarbakır'dan Yemek Tarifleri




NURİYE (DİYARBAKIR)

MALZEME:

Yumurta beyazı 10 adet

Yumurta sarısı 1/4 kadar

Un 500 gr

Tereyağ 250 gr

İç badem 200 gr

Şeker 1 çorba kaşığı

Tarçın 1 tatlı kaşığı

Süt 1 kg

Şeker 750 gr

Su 400 gr

YAPILIŞI:

Büyükçe bir kasede yumurta beyazlarini ve 1/4 yumurta sarısını karıştırın Yarım kilo unla kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın Hamuru 12 bezeye bölün ve açın Yağlanmış tepsiye bir yufkayı serin Üzerine bir kaşık erimiş tereyağı serpin Üzerine ikinci yufkayı örtün Bir kaşık badem içinden üstüne serpip altı yufkayı üst üste örtün Sonra bir kat yufkayıyağlayıp öteki katına badem içi serperek geri kalan altı yufkayı üst üste döşeyin Kalan tereyağını eritip, üzerine ılıkken döküp fırına sürün Yufkalar pişince fırından çıkarıp üzerine kaynattığınız sütü kepçeyle büzülen hamuru yayarak yavaş yavaş sıcak ocak üzerindeki tepsiye dökün Hamur pişerek sütü tamamen çekince, şekeri su ile 2 dakika kaynatıp kestirin ve kaynar kaynar hamurun üzerine dökün Nuriye ikrama hazırdır



Alıntı Yaparak Cevapla