10-15-2012
|
#4
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pratik Yemek Tarifleri Ramazan İçin Özel İftar Menüleri
Sebzeli Güveç Tarifi

Sebzeli Güveç Hazırlanışı ve Gereken Malzemeler
Malzemeler:
1) 500 gr dana eti
2) 1 baş sarımsak
3) 2 adet patlıcan
4) 2 adet patates
5) 500 gr taze fasulye
6) 10 adet arpacık soğan
7) 2 adet domates
8 ) 5 adet yeşil biber
9) 2 yemek kaşığı salça
10) karabiber, pul biber, tuz
11) 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı:
Kuşbaşı doğradığınız etleri güvecin tabanına yerleştirin Üzerine sırası ile soğan ( arpacık soğanları doğramadan bütün bir şekilde), fasulye, patates, patlıcan, sarımsak, biber ve en üstede kabukları soyulmuş domatesi doğrayarak koyun Bir kasenin içerine sıvı yağ, salça, baharatlar,tuz ve 1,5 su bardağı sıcak suyu karıştırarak güvecin üzerine gezdirin Kapağını kapatarak pişirme aşamasına geçin
Güveci eğer evde pişirecekseniz elektrikli ocağınız varsa güveç daha güzel olur güvecin dibi tutmaz Ben elektrikli ocakta pişirmeyi tercih ediyorum yemek kaynamaya başladıktan sonra ocağı en kısık derecesinde çalıştırın ve o şekilde pişirin Eğer gazlı ocakta pişirecekseniz güvecinizin dibi tutmasın diye en küçük ocakta kısık ayarda pişirin Eğer evinizde varsa altına kalın bir metal parça koyabilirsiniz Ben tost makinesinin sökülen demir parçasını kullanıyordum Güvecimin tabanı ince olduğu için dibi tutuyordu Diğer bir seçenek ise elektrikli fırında pişirmek Oldukça uzun süre alan bir yöntem Eğer bu şekilde pişirecekseniz ilk olarak güvecinizi gazlı ocakta kaynatın daha sonra fırına sürün
|
|
|