Yalnız Mesajı Göster

Pratik Yemek Tarifleri Ramazan İçin Özel İftar Menüleri

Eski 10-15-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pratik Yemek Tarifleri Ramazan İçin Özel İftar Menüleri




Mantı Nasıl Yapılır



Hamuru için ;

-3 ½ su bardagi un

1 yumurta

2/3 su bardagi ilik su

1 tatli kasigi tuz

Ic Malzeme:

250 gr kiyma

1 sogan, ince dogranmis/rendelenmis

1 cay kasigi tuz

1 cay kasigi karabiber

Pisirmek icin:

8 su bardagi su

1 tatli kasigi tuz

Sos icin:

2 su bardagi yogurt

3-4 dis sarimsak, dovulmus/rendelenmis

½ cay kasigi tuz

3-4 yemek kasigi tereyag/sivi yag

1 yemek kasigi domates salcasi YA DA 2/3 tatli kasigi kirmizi toz biber

2-3 yemek kasigi su

Kuru nane

Sumak

Buyuk bir kaseye unu koyun ve uzerine yumurtayi kirin, ilik su ve tuzu ilave edip yogurun Sert ve puruzsuz bir hamur elde edene dek yaklasik 8-10 dakika yogurun Hamur yumusak olursa sonra acmaniz zor olur Hamuru nemli bir havlu ya da bez ile ortun ve 15-30 dakika dinlenmeye birakin

Bu sirada ic malzemelerinin hepsini karistin ve bir kenara ayirin

Hamuru 2-3 parcaya ayirin, bir parcasini alin ve geri kalanin uzerini tekrar ortun Unladiginiz yuzey uzerinde oklava ile hamuru acabildiginiz kadar ince acin (bicak sirti kalinligi kadar) Sonra actiginiz yufkayi 15-2 cm kalinliginda esit kare parcalara bolun Sonra hepsinin uzerine yaklasik bir cay kasigi ic malzeme koyun Her parcanin karsilikli capraz koselerini ortada birlestirerek parmak uclarinizla yapistirin Bu islemi geri kalan hamur bitene kadar uygulayin

Mantiyi pisirmek icin buyuk bir tencerede suyu kaynatin, tuzu ilave edip mantilari icine atin Arada tahta bir kasik ile karistirarak mantilarin birbirine yapismani onleyin Kapagini kapatmadan orta ateste mantilar pisene dek yaklasik 10-15 dakika pisirin

Bu sirada sosunu hazirlayin Bir kasede yogurt, tuz ve sarimsagi karistirin Kucuk bir tavada tereyagini/sivi yag eritin Domates salcasi ile suyu ilave edip yaklasik 2-3 dakika kisik ateste pisirin Eger kirmizi biber kullanamayi tercih ederseniz tereyagi/siviyagina direk kirmizi toz biberi ilave edin, karistirin ve yaklasik bir dakika sonra atesten alin Kirmizi biber kullanirken su ilave etmeyin

Pismis mantiyi suzun ve servis tabaklarina alin Biraz sogumasini bekleyin Uzerine yogurt sosundan dokun ve son olarak tereyag/siviyag karisimindan bir kasik kadar dokun (miktari isteginize gore ayarlayin) Arzu ederseniz uzerine kuru nane ve sumak serpin

Bu tariften yaklasik 6-7 porsiyon manti cikiyor

AFIYET OLSUN






Alıntı Yaparak Cevapla