Konu
:
Pratik Yemek Tarifleri Ramazan İçin Özel İftar Menüleri
Yalnız Mesajı Göster
Pratik Yemek Tarifleri Ramazan İçin Özel İftar Menüleri
10-15-2012
#
5
Prof. Dr. Sinsi
Pratik Yemek Tarifleri Ramazan İçin Özel İftar Menüleri
Mantı Nasıl Yapılır
Hamuru için ;
-3 ½ su bardagi un
1 yumurta
2/3 su bardagi ilik su
1 tatli kasigi tuz
Ic Malzeme:
250 gr kiyma
1 sogan, ince dogranmis/rendelenmis
1 cay kasigi tuz
1 cay kasigi karabiber
Pisirmek icin:
8 su bardagi su
1 tatli kasigi tuz
Sos icin:
2 su bardagi yogurt
3-4 dis sarimsak, dovulmus/rendelenmis
½ cay kasigi tuz
3-4 yemek kasigi tereyag/sivi yag
1 yemek kasigi domates salcasi YA DA 2/3 tatli kasigi kirmizi toz biber
2-3 yemek kasigi su
Kuru nane
Sumak
Buyuk bir kaseye unu koyun ve uzerine yumurtayi kirin, ilik su ve tuzu ilave edip yogurun
Sert ve puruzsuz bir hamur elde edene dek yaklasik 8-10 dakika yogurun
Hamur yumusak olursa sonra acmaniz zor olur
Hamuru nemli bir havlu ya da bez ile ortun ve 15-30 dakika dinlenmeye birakin
Bu sirada ic malzemelerinin hepsini karistin ve bir kenara ayirin
Hamuru 2-3 parcaya ayirin, bir parcasini alin ve geri kalanin uzerini tekrar ortun
Unladiginiz yuzey uzerinde oklava ile hamuru acabildiginiz kadar ince acin (bicak sirti kalinligi kadar)
Sonra actiginiz yufkayi 1
5-2 cm kalinliginda esit kare parcalara bolun
Sonra hepsinin uzerine yaklasik bir cay kasigi ic malzeme koyun
Her parcanin karsilikli capraz koselerini ortada birlestirerek parmak uclarinizla yapistirin
Bu islemi geri kalan hamur bitene kadar uygulayin
Mantiyi pisirmek icin buyuk bir tencerede suyu kaynatin, tuzu ilave edip mantilari icine atin
Arada tahta bir kasik ile karistirarak mantilarin birbirine yapismani onleyin
Kapagini kapatmadan orta ateste mantilar pisene dek yaklasik 10-15 dakika pisirin
Bu sirada sosunu hazirlayin
Bir kasede yogurt, tuz ve sarimsagi karistirin
Kucuk bir tavada tereyagini/sivi yag eritin
Domates salcasi ile suyu ilave edip yaklasik 2-3 dakika kisik ateste pisirin
Eger kirmizi biber kullanamayi tercih ederseniz tereyagi/siviyagina direk kirmizi toz biberi ilave edin, karistirin ve yaklasik bir dakika sonra atesten alin
Kirmizi biber kullanirken su ilave etmeyin
Pismis mantiyi suzun ve servis tabaklarina alin
Biraz sogumasini bekleyin
Uzerine yogurt sosundan dokun ve son olarak tereyag/siviyag karisimindan bir kasik kadar dokun (miktari isteginize gore ayarlayin)
Arzu ederseniz uzerine kuru nane ve sumak serpin
Bu tariften yaklasik 6-7 porsiyon manti cikiyor
AFIYET OLSUN
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul