Konu
:
Zeytinyağlı Pirinçli Havuç Tarifi Nasıl Pişirilir
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Pirinçli Havuç Tarifi Nasıl Pişirilir
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Pirinçli Havuç Tarifi Nasıl Pişirilir
Zeytinyağlı Pirinçli Havuç Tarifi Nasıl Pişirilir
Bu günlerde bol bol ve taze taze bulunan havuçlarla deneyebileceğiniz, hafif ve lezzetli bir alternatif
Malzemeler
1 kg havuç
1 soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Havuçların kabuklarını temizleyip verevine kesiyoruz
Soğanı küp şeklinde doğruyoruz
(Ben yarım soğan ve 8-10 adet arpacık soğan kullandım
) Zeytinyağını tencerede ısıtıyoruz, soğan ve havuçları 5 dakika kadar kavuruyoruz
Tuz, pirinç, şeker ve sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatıyoruz
Pirinçler yumuşayıp suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz
Ilınınca servis tabağına alıyoruz ve üzerine kıyılmış dereotu serperek servis ediyoruz
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul