Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Pirinçli Havuç Tarifi Nasıl Pişirilir

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Pirinçli Havuç Tarifi Nasıl Pişirilir




Zeytinyağlı Pirinçli Havuç Tarifi Nasıl Pişirilir

Bu günlerde bol bol ve taze taze bulunan havuçlarla deneyebileceğiniz, hafif ve lezzetli bir alternatif

Malzemeler

1 kg havuç

1 soğan

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çay bardağı pirinç

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 su bardağı sıcak su

Tuz

Havuçların kabuklarını temizleyip verevine kesiyoruz Soğanı küp şeklinde doğruyoruz (Ben yarım soğan ve 8-10 adet arpacık soğan kullandım) Zeytinyağını tencerede ısıtıyoruz, soğan ve havuçları 5 dakika kadar kavuruyoruz

Tuz, pirinç, şeker ve sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatıyoruz Pirinçler yumuşayıp suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz Ilınınca servis tabağına alıyoruz ve üzerine kıyılmış dereotu serperek servis ediyoruz Afiyet olsun



Alıntı Yaparak Cevapla