Yalnız Mesajı Göster

Dana Osso Bucco

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dana Osso Bucco




Dana Osso Bucco



Malzemeler

3 adet dana pirzola

1/3 su bardağı un

1/2 su bardağı bitkisel yağ

1 küçük soğan, ince kıyılmış

1 havuç, küp doğranmış

1 adet kereviz sapı, ince doğranmış

1 yemek kaşığı domates salçası

1 su bardağı beyaz şarap

3 su bardağı et suyu, sıcak

1 sap taze biberiye (kurutulmuş da olur)

2 iri sap taze kekik (kurutulmuş da olur)

2 adet defne yaprağı

2 diş karanfil

tuz, taze çekilmiş karabiber

Yapılışı

Fırını 190 derecede önceden ısıtın

Etleri kağıt havlu ile iyice kurulayın Etlerin her 2 tarafını da tuz ve taze çekilmiş karabiberle çeşnilendirin Sonra una batırıp her tarafının kaplanmasını sağlayın ve fazlalıkların dökülmesi için silkeleyin

Aynı zamanda fırına da girebilen yeteri kadar geniş bir ızgara tavasını ısıtın Isı ortanın biraz üstü olsun Isınan tavaya yağı döküp 6-7 saniye sonra da etleri aktarıp, arkalı önlü iyice kahverengi bir renk alana kadar yakmadan kızartın Kızartma işlemi bittikten sonra etleri bir kenara alıp bekletin Aynı tavaya soğanları, havuçları ve kereviz saplarını ilave edin Tuz ekleyin Sebzeler yumuşayıncaya kadar 5-6 dakika pişirin Domates salçasını ekleyip 1 dakika kadar pişirin Üzerlerine şarabı döküp buharlaşıncaya dek yaklaşık 3 dakika kadar pişirin Etleri tekrar tavaya alın Üzerine et suyunu ve yeşillikleri ekleyin

Tavanın üzerini alüminyum folyo ile kaplayıp ısınmış fırına sürün Yaklaşık 1 saat sonra etleri ters düz edip 1 saat kadar daha pişmeye bırakın

Harika lezzetli bir et yemeği oluyor Özellikle misafir için ideal biryemek, yanında da dilediğiniz pilav çeşidi ile tam bir davet mönüsü

Afiyet olsun !



Alıntı Yaparak Cevapla