Konu
:
Dana Osso Bucco
Yalnız Mesajı Göster
Dana Osso Bucco
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dana Osso Bucco
Dana Osso Bucco
Malzemeler
3 adet dana pirzola
1/3 su bardağı un
1/2 su bardağı bitkisel yağ
1 küçük soğan, ince kıyılmış
1 havuç, küp doğranmış
1 adet kereviz sapı, ince doğranmış
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı beyaz şarap
3 su bardağı et suyu, sıcak
1 sap taze biberiye (kurutulmuş da olur)
2 iri sap taze kekik (kurutulmuş da olur)
2 adet defne yaprağı
2 diş karanfil
tuz, taze çekilmiş karabiber
Yapılışı
Fırını 190 derecede önceden ısıtın
Etleri kağıt havlu ile iyice kurulayın
Etlerin her 2 tarafını da tuz ve taze çekilmiş karabiberle çeşnilendirin
Sonra una batırıp her tarafının kaplanmasını sağlayın ve fazlalıkların dökülmesi için silkeleyin
Aynı zamanda fırına da girebilen yeteri kadar geniş bir ızgara tavasını ısıtın
Isı ortanın biraz üstü olsun
Isınan tavaya yağı döküp 6-7 saniye sonra da etleri aktarıp, arkalı önlü iyice kahverengi bir renk alana kadar yakmadan kızartın
Kızartma işlemi bittikten sonra etleri bir kenara alıp bekletin
Aynı tavaya soğanları, havuçları ve kereviz saplarını ilave edin
Tuz ekleyin
Sebzeler yumuşayıncaya kadar 5-6 dakika pişirin
Domates salçasını ekleyip 1 dakika kadar pişirin
Üzerlerine şarabı döküp buharlaşıncaya dek yaklaşık 3 dakika kadar pişirin
Etleri tekrar tavaya alın
Üzerine et suyunu ve yeşillikleri ekleyin
Tavanın üzerini alüminyum folyo ile kaplayıp ısınmış fırına sürün
Yaklaşık 1 saat sonra etleri ters düz edip 1 saat kadar daha pişmeye bırakın
Harika lezzetli bir et yemeği oluyor
Özellikle misafir için ideal biryemek, yanında da dilediğiniz pilav çeşidi ile tam bir davet mönüsü
Afiyet olsun !
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul