Konu
:
Fırında Soslu Dana Bonfile
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Soslu Dana Bonfile
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Soslu Dana Bonfile
Fırında Soslu Dana Bonfile
Malzemeler
1 bütün bonfile
2 çorba kaşığı hardal (tercihen dijon)
2 adet soğanın suyu
1 kase arpacık soğan
6 diş sarımsak, küçük doğranmış
1 su bardağı kırmızı şarap
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı krema
1 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
1 çay kaşığı tozşeker
tuz, karabiber
Yapılışı
Elinizde varsa iri bir buzdolabı poşetine (veya başka temiz bir poşet de olabilir veya poşet yoksa bir kap da olabilir) eti koyun, üzerine soğan suyunu, hardalı, zeytinyağını ve bolca karabiberi ekleyin
Et ile malzemeleri eliniz ile adeta ete masaj yaparmışcasına iyice karştırın ve eti ovalayın, bu işlem sırasında eldiven giymenizi tavsiye ederim
Poşeti güzelce kapatın veya kap kullandıysanız ağzını streç film ile kaplayın
Eti buzdolabında 1 gün bekletin
Bekletme işlemi bittikten sonra eti sosuyla birlikte fırın kabına koyup tuzlayın ve önceden 200 derecede ısınmış fırında yaklaşık 50 dakika kadar pişirin
Arpacık soğanları soyup kısık ateşte tereyağı ile birlikte karamelize olana kadar kısık ateşte kavurun
Fırının 25
dakikasında etin diğer yüzünü çevirin ve kaptaki birikmiş suyu soğanlara ilave edin
Etinizin diğer yüzünü 25 dakika kadar pişmeye devam ederken sosunuza şekeri ve sarımsakları ilave edip bi 5 dakika daha kavurun
Ardından şarabı ekleyin ve sos yoğunlaşana kadar kaynatın
En son kremayı ekleyip kısık ateşte 1-2 kadar daha karıştırıp ocaktan alın ve fırından çıkardığınız etin üzerine dökün
Etin pişme süresi fırınınıza göre değişir, etinizi fırınayken sık sık takip etin
Önemli olan üzerinin kızarmış olması
Sonuçta ortaya yumuşacık bir et çıkıyor
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul