Konu
:
Balkabakli Pilav - Artvin Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Balkabakli Pilav - Artvin Yemek Tarifleri
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balkabakli Pilav - Artvin Yemek Tarifleri
BALKABAKLI PİLAV
MALZEME:
Balkabağı 1 kg
Katı yağ 2 çorba kaşığı
Pirinç 2 su bardağı
Tuz
Su 5 su bardağı
YAPILIŞI:
Dilimlenmiş kabakların kabuklarını, yeşil kısımlarını tümüyle alarak kalınca soyun
Yıkayıp süzdürün
3-4 cm
'lik üçgenler biçiminde doğrayın
Pirinci, nişastası akıp suyu durulaşıncaya kadar yıkayıp, bir süzgece çıkarın
Kabakları suyun 2 bardağıyla birlikte tencereye koyun
Bir taşım kaynatıp ateşi kısın ve kapağını kapatarak yaklaşık 25 dakika pişirin
Ateşten alın
Başka tencerede, kalan suyu bir taşım kaynatın, tuzunu ayarlayıp pirinci salın
Tekrar kaynatıp, ateşi kısın
Kapağını kapatın, pirinçler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin
Pişen pilavı ateşten alıp, tahta bir kaşıkla ezmeden karıştırın
Kabakların üzerine boşaltın
Yağı bir tavada hafifçe kahvereleşinceye kadar kızdırın, yemeğin üzerine gezdirip kapağını kapatarak 10 dakika dinlenmeye bırakın
Tahta bir kaşıkla karıştırarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul