Yalnız Mesajı Göster

Karnabahar Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karnabahar Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır




Karnabahar Kızartması Tarifi nasıl yapılır



Malzemeler:

1 küçük karnabahar

1 yumurta

1 su bardağı süt

3 yemek kaşığı un

1 su bardağı sıvıyağ(kızartmak için)

1 limon

Süslemek için;

250 gryoğurt

3 diş sarımsak

3 yemek kaşığı tereyağ

Pulbiber

Hazırlanışı;

Karnabahar bir bıçak yardımıyla temizlenip parçalara bölünür

Bir tencereye kaynar su, tuz ve dörde bölünmüş limon koyulur karnabahar 5-6 dakika haşlanır(Limon karnabaharın kokusunu alması için)

Süt, yumurta ve un çırpılır Karnabaharlar bu karışıma batırılıp, kızgın yağda kızartılır

Yoğurt çırpılır Sarımsak rendelenip ilave edilir Tereyağ eritilir, pulbiber ilave edilir

Karnabaharlar servis tabağına alınır Üstüne yoğurt dökülür Eritilmiş biberli tereyağ gezdirilir (biz kızartma zaten yağlı olduğu için sadece biber döktükyok bu doğru olmadı iş aceleye geldiği içindi)



Alıntı Yaparak Cevapla