Konu
:
Karnabahar Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Karnabahar Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karnabahar Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır
Karnabahar Kızartması Tarifi nasıl yapılır
Malzemeler:
1 küçük karnabahar
1 yumurta
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı sıvıyağ(kızartmak için)
1 limon
Süslemek için;
250 gr
yoğurt
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı tereyağ
Pulbiber
Hazırlanışı;
Karnabahar bir bıçak yardımıyla temizlenip parçalara bölünür
Bir tencereye kaynar su, tuz ve dörde bölünmüş limon koyulur karnabahar 5-6 dakika haşlanır
(Limon karnabaharın kokusunu alması için)
Süt, yumurta ve un çırpılır
Karnabaharlar bu karışıma batırılıp, kızgın yağda kızartılır
Yoğurt çırpılır
Sarımsak rendelenip ilave edilir
Tereyağ eritilir, pulbiber ilave edilir
Karnabaharlar servis tabağına alınır
Üstüne yoğurt dökülür
Eritilmiş biberli tereyağ gezdirilir (biz kızartma zaten yağlı olduğu için sadece biber döktük
yok bu doğru olmadı iş aceleye geldiği içindi)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul