Konu
:
Kıymalı Kabak Dolması-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Kıymalı Kabak Dolması-Yemek Tarifleri
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıymalı Kabak Dolması-Yemek Tarifleri
Kullanılan malzemeler :
Süre
35 dk
Zorluk Derecesi:
kolay
Kaç Kişilik
6
1 Kg dolmalık kabak
2 Çorba kaşığı dolmalık pirinç
300 Gr orta yağlı kıyma
2 Adet büyük boy domates
2 Adet soğan
1 Çorba kaşığı z
yağ
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu[*]
Yeteri kadar tuz
Tarifin Hazırlanışı
* Kabakların üzeri kazınarak temizlendikten ve sert olan sap kısımları kesilip atıldıktan sonra yıkanır
* Özel oyacak veya bıçak yardımıyla içleri oyulur,kabakları yarmamaya dikkat edilmelidir
* İç harcı için kıymaya,ayıklanıp yıkanmış pirinç,kabuğu soyulup çekirdekleri çıkartıldıktan sonra küçük küçük doğranmış domatesler,rendelenmiş soğan,ince ince doğranmış maydanoz ve dereotunun yarısı katılır
* Yeteri kadar tuz serpilerek harç iyice karıştırılır,fazla sıkı olmayacak biçimde kabaklara doldurulur
* Dolmaların ağzı birer kabak veya domates parçasıyla kapatılarak düzenli bir biçimde tencereye dizilir
* Üstünü örtecek kadar su koyup z
yağ ilave edildikten sonra orta ateşte pişirilir
* Kabaklar yumuşayıp içlerindeki pirinç pişince ateşten indirilir,dolmalar servis tabağına yerleştirilir
[*]
* Kalan dereotu dolmaların üzerine serpiştirildikten sonra tencerede kalan suyu da gezdirerek dökülür ve sıcak sıcak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul