Yalnız Mesajı Göster

Keşkek - Elazığ'dan Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Keşkek - Elazığ'dan Yemek Tarifleri




Keşkek

Malzemeler:

2 su bardağı kuru fasulye

4 su bardağı aşurelik buğday

250 gr kavurma veya haşlanmış dil

2 adet soğan

300 gr tereyağı

1 yemek kaşığı salça

8 su bardağı su

tuz

Hazırlanışı: Soğanlar doğrandıktan sonra pembeleşinceye kadar kavrulur Fasulyeler haşlanır ve süzülür Soğanlara salça, su, fasulye, buğday ve et katılır Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir Pişerken sık sık tahta kaşık ile çarpa çarpa ezilmeleri için karıştırılır piştikten sonra servis tabağına alınır Orta kısmı çukurlaştırılır ve bu çukura eritilmiş tereyağ dökülür



Alıntı Yaparak Cevapla