Yalnız Mesajı Göster

Tas Pilavı-Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tas Pilavı-Yemek Tarifleri




Tas Pilavı-Yemek Tarifleri

MALZEMELER

1 kg kuşbaşı et

1 kg arpacık soğanı

1 kg pirinç

1 adet havuç

100 gr tereyağı

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 çay kaşığı karabiber

1 ½ çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI

Tereyağının 3/2’sini eritin ve etleri yaklaşık 4-5 dakika kavurun Havuçları ince ince kıyın ve arpacık soğanları ile birlikte ekleyin Salçaları, biberi ve tuzu da ekleyerek 6-7 dakika kadar daha pişirin Büyük bir tepsiye etin piştiği tencereyi ters çevirin Tencerenin buharla havaya kalkmaması için üzerine ağır bir şey koyun Tepsiye 7-8 su bardağı su koyun ve kısık ateşte yaklaşık 50 dakika pişirin Pişen yemeğin suyunu süzün Tencereyi ters çevirin, süzülmüş suyu tencereye alın ve 2 litreye tamamlayarak kaynatın Pirinçleri suya atın Piştikten sonra 8-9 dakika dinlendirin ve kalan tereyağını eritip üzerinde gezdirin Pilavı servis tabağına aldıktan sonra etli karışımı üzerine dökün ve cacıkla birlikte servis yapın

AFİYET OLSUN !



Alıntı Yaparak Cevapla