Yalnız Mesajı Göster

Tas Pilavı-Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tas Pilavı-Yemek Tarifleri




HİCAZ PİLAVI ( 4-6 kişilik )
Malzemeler :
400 gr kuşbaşı koyun eti
200 gr margarin
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet portakal
1 tutam safran
3 adet soğan
Tuz Hazırlanışı :
Soğanları ayıklayın Yarım ay şeklinde doğrayın

75 grmargarini kızdırıp etleri ve soğanları kavurun 1/2 su bardağı sıcak su ve tuz ekleyip 20 dakika pişirin

Pirinçleri yıkayıp sıcak su ile ıslatın Portakalın kabuğunu rendeleyin Safranı çok az suda ıslatın Pirinci süzün Kalan margarinde kavurun Nohut, safran ve rendelenmiş portakalı katın İki su bardağı sıcak su ekleyip pirinçler suyunu çekene kadar pişirin Etlerle birlikte servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla