Levrek Buğulama-Yemek Tarifleri
Levrek Buğulama-Yemek Tarifleri
MALZEMELER
1 çorba kaşığı tane karabiber
1 kg domates
1 tatlı kaşığı köri tozu
2 defne yaprağı
200 gr mantar
200 ml krema
6 sivri biber, küçük doğranmış
Tuz
4 kişilik
HAZIRLANIŞI
Domatesin yarısını ortadan kesip 3 bardak su ve 1 defne yaprağıyla birlikte iyice yumuşayana kadar pişirin Tel süzgeçten geçirip bir tencereye alın Krema, tane karabiber, köri, tuz ve diğer defne yaprağıyla birlikte birkaç taşım kaynatın
Levreği bir tencereye alın Kalan domateslerin kabuğunu soyup küçük küçük doğrayın Balığı domates, tuz, mantar, sivri biber ve hazırladığınız sos ile beraber 5 dakika kadar pişirin
Balığı tenceredeki tüm soslarla beraber fırına girebilecek toprak güvece alın (Dört küçük güveç de kullanabilirsiniz) Kaşarı güvecin üzerine gezdirip 200ºC'de yaklaşık 5-10 dakika, kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar pişirin
AFIYET OLSUN!
|