Yalnız Mesajı Göster

Erdek Havyarı - Balıkesir Yöresi Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erdek Havyarı - Balıkesir Yöresi Yemek Tarifleri




ERDEK HAVYARI

MALZEME:

Tuzlu sardalya 250 gr

Antep fıstığı 100 gr

Siyah zeytin 250 gr

Limon suyu 1 adet

Ekmek içi 1 dilim

Zeytinyağı Yarım bardak

YAPILIŞI:

Kılçıkları çıkarılan balıklar havnda dövülür İçine çekilmiş fıstık içi, ufalanmış ekmek, çekirdekleri çıkarılmış zeytinin yarısı katılarak yarım saat dövülerek macun haline getirilir ve porselen bir kaseye alınır Bir çatalla çırparak önce azar azar akıtılan zeytinyağı yedirilir, çırpmaya devam ederek limon suyu da azar azar katılarak yedirilir Hazırlanan salatanın az bir kısmı çekirdekleri çıkarılmış kalan zeytinlere doldurulur Salata kayık tabağa boşaltılır Üzeri çatalla yapılır Etrafına doldurulumuş zeytinler dizilir ve servis yapılır



Alıntı Yaparak Cevapla