Yalnız Mesajı Göster

Sırın - Erzincan'dan Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sırın - Erzincan'dan Yemek Tarifleri




Sırın

Malzemeler :

2 bardak un

3 kaşık tereyağı

1 bardak pekmez

Tuz

Hazırlanışı: Un ve tuz suyla hamur haline getirilir Hamur yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır, bezeler kalın yufka halinde açılır Yufkalar kızgın saç üzerinde pişirilir Soğumasını önlemek için kalın bir bez içinde saklanır daha sonra , tereyağının eritilerek içine pekmez karıştırılmasıyla elde edilen karışım ile her iki tarafı yağlanır Yağlanan yufka iki parmak genişliğinde katlanarak rulo haline getirilip, 2-3 cm kalınlığında kesilip tepsiye dizilir Üzerine tekrar pekmezli tereyağı dökülür



Alıntı Yaparak Cevapla