10-15-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fasulye Ezmesi Nasıl Yapılır
Fasulye Ezmesi Nasıl Yapılır
Fasulyeleri bir gece önceden ıslatın, süzün, bir tencerede beş dakika haşlayın Haşiama suyunu dökün, fasulyelerin üzerini üç parmak geçecek kadar su ve bir tatlı kaşığı tuz koyup yumuşayıncaya kadar haşlayın
Malzemeler
1 su bardağı kuru fasulye,
3 yemek kaşığı tahin,
2 diş ezilmiş sarmısak,
3 yemek kaığı limon suyu,
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kırmızı pul biber,
tuz
Fasulyeleri bir gece önceden ıslatın, süzün, bir tencerede beş dakika haşlayın Haşiama suyunu dökün, fasulyelerin üzerini üç parmak geçecek kadar su ve bir tatlı kaşığı tuz koyup yumuşayıncaya kadar haşlayın Fasulyelerin kabukları ayrışmaya başlayınca süzün, soğuduktan sonra havan veya mutfak robotu ile iri taneli un haline getirin Haşlanmış, soyulmuş, ezilmiş fasulyeleri bir kapta tahin, ezilmiş sarmısak, limon suyu ile karıştırın, tuzunu kontrol edin, yayvan bir tabağa alın Servis yaparken üzerine zeytinyağı ve kırmızı biber gezdirin
|
|
|