Yalnız Mesajı Göster

Hamsi Ekşilisi (4 Kişilik) Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsi Ekşilisi (4 Kişilik) Tarifi




Hamsi Ekşilisi (4 Kişilik)

MALZEMELER

1 kg Hamsi

250 gr yeşil biber

3 adet domates

2 adet limon

4 diş sarımsak

1 demet maydanoz

5 adet kuru soğan

1 çay kaşığı karabiber

1 su bardağı zeytinyağı

Tuz

HAZIRLANIŞI

Hamsileri, kafalarını kopararak ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayınız; yıkayıp durulayınız Soğanları ince kıyıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurunuz

Biberleri enlemesine kesip ilave ediniz 2 domatesi küp şeklinde keserek ilave ediniz Maydanozu ince doğrayınız

Sarmısakları küçük parçalar halinde kesiniz Karışıma iave ediniz Tuz ve karabiberini de koyunuz 2-3 dakika çevirip fırından indiriniz Fırın tepsisine hamsilerin yarısını derileri tepsiye gelecek tarzda diziniz Üzerlerine karışımı döküp onun da üzerine kalan hamsileri, derileri yukarı bakacak tarzda diziniz

Ayırdığınız domatesi ve limonun birini halkalar halinde kesip hamsilerin üzerine dekoratif bir şekilde diziniz Diren limonu sıkıp suyunu tepsiye ilave ediniz 160-180oC fırında 30 dakika pişirip soğumaya bvırakınız Soğuk servis yapınız

Not: Bu yemek tipik bir Rize yemeğidir



Alıntı Yaparak Cevapla