Konu
:
Subiz Sos-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Subiz Sos-Yemek Tarifleri
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Subiz Sos-Yemek Tarifleri
Malzemeler
• 750 gram soğan doğranmış
• 100 gram margarin
• 800 ml beşamel sos
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çimdik karabiber
• 200 ml çiğ krema
Tarif
Soğanları kaynar suda 2-3 dk haşlayın ve iyice süzün
Derin bir tavada margarini eritin
Soğanları ekleyip, kısık ateşte renk aldırmadan kavurun
Ateşi kısın
Beşamel sosu ilave edip, iyice karıştırın
Tuz ve karabiberini ilave edin
Sosun üzerini kapatıp fırında 1 saat pişirin
İnce bir süzgeçten geçirip, süzün ve temiz bir kaba boşaltın
Tekrar ısıtıp kremayı katıp karıştırın ve servise sunun
Not: Bu sos yumurta yemekleri ve fırında kızartılmış kuzu ve koyun etlerinin yanında verilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul