Yalnız Mesajı Göster

Gasefe - Erzincan'dan Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gasefe - Erzincan'dan Yemek Tarifleri




Gasefe

Malzemeler :

1/2 kg kayısı kurusu (yarma)

2-3 çorba kaşığı tereyağı

1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

Hazırlanışı : Kayısı kurusu bol su ile yıkanıp temizlenir Bir tencerede üzerini örtecek kadar su konur, kayısı kuruları yumuşayıncaya kadar pişirilir Ateşten alınarak dinlenmeye bırakılır Dinlenen kaysı süzgeçten süzülür, servis tabağına alınır Üzerine tavada kızdırılmış tereyağı gezdirilir, iri kıyılmış cevizler üzerine serpildikten sonra servis yapılır



Alıntı Yaparak Cevapla