Yalnız Mesajı Göster

Havuç Kalyesi Tarifi Resimli

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuç Kalyesi Tarifi Resimli




Havuç Kalyesi Tarifi Resimli

Havuç kalye nasıl yapılır
havuç kalyesi yapılışı
resimli havuç kalye tarifi



Malzemeler

1 tutam ceviz içi
Kara biber
3 çorba kaşığı öğütülmüş ceviz
15 kahve kaşığı tarçın
1 küçük salkım üzüm
2 kahve kaşığı dövülmüş kişniş
3 çorba kaşığı nar ekşisi
2 adet kuru soğan
250 gr koyun kıyması
Tuz
Tuz nane, Kuru nane, Gülsuyu
4 çorba kaşığı nebâtî yağ
Zencefil
1 demet havuç
Damla sakızı
500 gr koyun budu et

Yapılışı

Küçük kuşbaşı kesilmiş eti yağda çevirin Çok az su ve 2 bütün kuru soğanı ekleyin Pişmeye bırakın Bu arada, üzümü soyup çekirdeklerini giderin Nar ekşisi ile birlikte mikserden geçirin

Kıymaya 1 kahve kaşığı öğütülmüş kişniş, ½ kahve kaşığı tarçın, kara biber, biraz sakız ve zencefil ekleyip fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın Etlerin pişmesine yakın soğanları tencereden çıkarın Halka doğranmış havuçları, köfteleri ve mikserden geçirilmiş nar ekşisi ile üzüm suyunu katın Birer kahve kaşığı öğütülmüş kişniş, tarçın, kara biber, sakız, zencefil ve taze naneyi ilâve edin Tencereyi pişmeye bırakın

Piştikten sonra, ateşi söndürüp üstüne ceviz içi, dövülmüş ceviz, kuru nane ve son olarak, gülsuyu serpin ve dinlenmeye bırakın



Alıntı Yaparak Cevapla