Konu
:
Kelek Turşusu - Balıkesir Yöresi Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Kelek Turşusu - Balıkesir Yöresi Yemek Tarifleri
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kelek Turşusu - Balıkesir Yöresi Yemek Tarifleri
KELEK TURŞUSU
MALZEME:
Kelek 2-3 adet
Toz şeker 1 kahve kaşığı
Sivribiber 2-3 adet
Kaya tuzu Yeterince
Maydanoz 1 demet
İçme suyu Yeterince
Sarmısak 1 baş
Sirke 1 fincan
Limon 1 adet
YAPILIŞI:
Küçük boy kelekleri iyice yıkayıp temizleyiniz
Keskin bir bıçakla ortadan ikiye bölünüz
Eğer kavanozunuz küçükse içine sığabilecek parçalara bölünüz
Tekrar iyice yıkayınız
Kaşıkla çekirdeklerini temizleyiniz
İnce tuzla her tarafını bolca tuzlayınız
Kabukları yukarı gelecek şekilde bir tepsi içinde üstünü ince bir tülbentle örtüp 4-5 saat bekletiniz
Süre sonunda tekrar yıkayıp tuzlarını temizleyiniz
Turşu kavanozunun dibine, maydanozları seriniz
Kelek parçalrını sıkı sıkı yerleştiriniz
Aralarına sarmısak dişleri atınız
Sivri biberlerini bıçak ucu ile delip keleklerin arasına yerleştiriniz
Dilimlenmiş limonları yerleştiriniz
Salamura suyunu, 1 lt
suya 6 kaşık rafine kaya tuzu hesabıyla hazırlayınız
Keleklerin üzerini örtecek kadar salamura suyunu kavanoza boşaltınız
Suyun içine bir fincan sirke ve bir kahve kaşığı şeker ekleyiniz
Kapağını kapatıp ekşimeye bırakınız
Zaman zaman üzerine biriken beyaz köpüğü alıp, suyunu savurunuz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul