Konu
:
Yumurtalı İsput - Bartın'dan Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Yumurtalı İsput - Bartın'dan Yemek Tarifleri
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yumurtalı İsput - Bartın'dan Yemek Tarifleri
Yumurtalı Isput
Malzemeler:
1 kg
ısbut,
100 gr
margarin,
3-4 adet yumurta,
2 baş soğan,
50 gr
kıyma veya pastırma,
yeterince tuz ve karabiber
Hazırlanışı: Isbutlar iyice yıkanır, atık kısımları kesilip ayıklandıktan sonra 2 cm
uzunluğunda olabilecek şekilde doğranır
Tencereye konulan ısbutların üzerini örtecek kadar su konularak ateşte pişirilir
Haşlana ısbutlar ılıyınca avuç içinde sıkılarak başka bir kaba alınır
Ayrı bir tencerede de yağ eritilerek önce doğranan soğanlar kızarıncaya kadar birlikte kavrulur
Bu kez diğer kaptaki ısbutlar soğan veya kıyma tenceresine konularak birkaç dakika daha kavrulduktan sonra içine yumurtalar kırılıp yeterince tuz ve karabiber ilave edilerek karıştırılır
Yumurtalar pişince yemek ateşten indirilir
Sıcak olarak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul