Konu
:
Patlıcan Musakka Nasil Yapilir
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcan Musakka Nasil Yapilir
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcan Musakka Nasil Yapilir
Patlıcan musakka nasil yapilir
Malzemeler :
4 adet patlıcan
2 adet orta boy soğan
250 gr
kıyma
2 adet domates
1 bardak et suyu
1/3 bardak çiçek yağı
2 çorba kaşığı margarin
1/2 demet maydanoz
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı :
Patlıcanlar alaca soyup içinde bol tuz ve su bulunan bir kapta yarım saat bekletin
Daha sonra iyice yıkayıp bir kenarda süzülmeye bırakın
Soğanları zar şeklinde doğrayın
Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarıp küçük parçalara doğrayın
Patlıcanları bir bezle kuruladıktan sonra bir kapta çiçek yağını kızdırıp bu yağda patlıcanlar hafif pembeleşinceye kadar kızartın
Delikli bir kepçeyle alıp bir tencereye veya tepsiye yayın
Bir tavada 2 kaşık margarini kızdırıp soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavurun ve üzerine kıymayı ilave edip suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun
Domatesleri ekleyin, hafif pişene kadar kavurup tuz ve karabiber ilave edin
Patlıcanların üzerini bu harç ile tamamen kapatın ve 1
5 bardak et suyunu da ilave edip ateşte veya fırında 40 dakika kadar pişirin
Ateşten alıp üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul