Yalnız Mesajı Göster

Patlıcan Musakka Nasil Yapilir

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Musakka Nasil Yapilir




Patlıcan musakka nasil yapilir

Malzemeler :

4 adet patlıcan

2 adet orta boy soğan

250 gr kıyma

2 adet domates

1 bardak et suyu

1/3 bardak çiçek yağı

2 çorba kaşığı margarin

1/2 demet maydanoz

Karabiber

Tuz

Hazırlanışı :

Patlıcanlar alaca soyup içinde bol tuz ve su bulunan bir kapta yarım saat bekletin Daha sonra iyice yıkayıp bir kenarda süzülmeye bırakın

Soğanları zar şeklinde doğrayın Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarıp küçük parçalara doğrayın

Patlıcanları bir bezle kuruladıktan sonra bir kapta çiçek yağını kızdırıp bu yağda patlıcanlar hafif pembeleşinceye kadar kızartın Delikli bir kepçeyle alıp bir tencereye veya tepsiye yayın

Bir tavada 2 kaşık margarini kızdırıp soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavurun ve üzerine kıymayı ilave edip suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun Domatesleri ekleyin, hafif pişene kadar kavurup tuz ve karabiber ilave edin

Patlıcanların üzerini bu harç ile tamamen kapatın ve 15 bardak et suyunu da ilave edip ateşte veya fırında 40 dakika kadar pişirin Ateşten alıp üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla