Yalnız Mesajı Göster

Eskişehir Çöreği - Eskişehir'den Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Eskişehir Çöreği - Eskişehir'den Yemek Tarifleri




Eskişehir Çöreği

Hamur Malzemesi:

1 Bardak suyun içine 1,5 çorba kaşığı toz maya,1 kesme şekeri konularak kabarması beklenir Kabardıktan sonra içine,

1 yumurta,

1/2 bardak yoğurt,

1/2 bardak sıvı yağ,

1/2 kilo un,

Tuz

katılarak hamur yapılır Hamurun üzerini sıcak tutmak için bir örtü yada kapak kapatılırHamurun kabarması beklenir Diğer yandan hamurun iç malzemesi hazırlanmaya başlanır

İç malzemesi için;

1 büyük soğan

1 sivri biber

250 grkıyma

1,5 domates

tuz-karabiber

Tavanın içine az yağ konularak önce soğanlar öldürülür, diğer malzemeler sırasıyla konularak fazla kavurmadan biraz çevrilir

Küçük bir kasenin içine parmaklarımızı batırmak için sıvı yağkonur Hamur kabardıkdan sonra ufak bir parça kopartılıp yağlı parmaklarla hafifçe içi açılıp malzemesi konur üzeri kapatılır ters çevrilerek tepsiye aralıksız dizilir

Üzerine;

1 yumurta çırpılır, içine 3-4 kaşık yoğurt ve az yağ konularak karıştırılır Hamurların üzerine kaşık kaşık dökülür Üzerine susam-çörek otu serpilip önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirilir



Alıntı Yaparak Cevapla