Konu
:
Köbete - Eskişehir'den Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Köbete - Eskişehir'den Yemek Tarifleri
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Köbete - Eskişehir'den Yemek Tarifleri
KÖBETE
Malzemeler
1 paket margarin
1 kg
un
2 yumurta 1 sarı üzerine
1 su bardağı süt
2 tatlı kaşığı tuz
1 adet tavuk göğsü
1 domates
1 soğan
1 su bardağı pirinç
1 çay kaşığı karabiber
3 bardak su
Yapılışı
1 çoraba kaşığı margarinle tavuk göğsü kızartır gibi pişirilir
İnce kıyılmış soğan ilave ederek kızartın
Rendelenmiş domates 1 tatlı kaşığı tuzu ve 3 bardak suyu ilave edip 15-20 dakika pişirin
İçindeki tavuk göğsünü çıkartıp yıkanmış pirinci koyarak pilav gibi pişirin
Tavuk göğsünü küçük parçalara ayırıp pilava karıştırın, karabiber ilave edip dinlenmeye bırakın
Hamurun Yapılışı : Un, süt, 1 yumurta, tuz ve alabildiği kadar su ile yoğurup kulak memesi kıvamında bir hamur yapın, hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, tabak büyüklüğünde açarak üzerine oda sıcaklığındaki margarini sürün
Yuvarlak parçaların yarısını üst üste koyun merdane ile fırın tepsisi kadar açın
Margarin ile yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin
Tavuklu harcı döşeyin, kalan parçaları da aynı şekilde açıp harcın üstüne kapatın
Yumurta sarısı ve sütü karıştırıp hamurun üzerine sürün
1800 de 40-45 dakika pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul