Yalnız Mesajı Göster

Burdur Şişi-Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Burdur Şişi-Yemek Tarifleri






Burdur Şişi

Ülkemizin bilhassa Adana ve Urfa taraflarında yapılan ve aynı adla anılan şişlerine benzemekle beraber, daha kısa ve ince şişlere dizilmektedir Şiş köftenin kıyması kaburga yatağı denilen et veya sıyrıntısının kıymasına biraz kuyruk yağı ve sadece tuz ilave edilir (10 kg kıymaya 300 gr kuyruk yağı) gibi Sonra yoğrulur Dinlendikten sonra şişelere takılır ve ızgara mangalında pişirilerek, pide arasında servis yapılır Şiş köftenin ala - sulu olması daha makbuldür



Alıntı Yaparak Cevapla