Yalnız Mesajı Göster

Borani - Bayburt'tan Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Borani - Bayburt'tan Yemek Tarifleri




BORANİ

MALZEME:

Pazı 1,5 kg

Sarmısak 2 diş

Katı yağ 150 gr

Yoğurt 1,5 su bardağı

Süt 1,5 su bardağı

Tuz

YAPILIŞI:

Pazıları yıkayıp süzdürün Tencereye haşlamaya yetecek kadar su koyup bir taşım kaynatın İçine pazıları atıp, 5 dakika haşlayın ve süzgece çıkarın Yağı başka bir tencerede eritin Yağ kızınca süzülmüş pazıları içinde 2 dakika kavurun Sütü katıp, tuzunu ayarlayın Karıştırarak kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişirin Sarmısağı dövüp, yoğurtla çırparak karıştırın Pişen pazıyı bir servis tabağına alın Üzerine sarmısaklı yoğurdu gezdirerek servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla