Konu
:
Borani - Bayburt'tan Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Borani - Bayburt'tan Yemek Tarifleri
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Borani - Bayburt'tan Yemek Tarifleri
BORANİ
MALZEME:
Pazı 1,5 kg
Sarmısak 2 diş
Katı yağ 150 gr
Yoğurt 1,5 su bardağı
Süt 1,5 su bardağı
Tuz
YAPILIŞI:
Pazıları yıkayıp süzdürün
Tencereye haşlamaya yetecek kadar su koyup bir taşım kaynatın
İçine pazıları atıp, 5 dakika haşlayın ve süzgece çıkarın
Yağı başka bir tencerede eritin
Yağ kızınca süzülmüş pazıları içinde 2 dakika kavurun
Sütü katıp, tuzunu ayarlayın
Karıştırarak kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişirin
Sarmısağı dövüp, yoğurtla çırparak karıştırın
Pişen pazıyı bir servis tabağına alın
Üzerine sarmısaklı yoğurdu gezdirerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul