Konu
:
Parmak Köftesi - Bilecik'ten Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Parmak Köftesi - Bilecik'ten Yemek Tarifleri
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Parmak Köftesi - Bilecik'ten Yemek Tarifleri
PARMAK KÖFTESİ
MALZEME:
Ince bulgur 1 1/4 su bardağı
Maydanoz 1/4 bağ
İrmik 5/7 su bardağı
Sarmısak 2 diş
Su 1 1/2 su bardağı
Domates salçası 1/2 çorba kaşığı
Yumurta 1 adet
Ayçiçek yağı 3 çorba kaşığı
Biber salçası 1/4 çorba kaşığı
Karabiber
Kimyon 1/2 çay kaşığı
Tuz
Soğan 1 adet
YAPILIŞI:
Bulguru ve irmiği bir kapta karıştırın
Üzerine suyun 1 bardağını ekleyip 15 dakika şişmeye bırakın
Yumurtayı, unu, salçayı, tuzu, biberi ve kimyonu da katarak 10 dakika yoğurup köfte harcını hazırlayın
Köfte harcındaan fındık büyüklüğünde parçalar koparın
Elinizi suyla ıslatıp harcı avucunuzun içinde yuvarlayarak top haline getirin
Ortasına bastırarak çukurlaştırın
Harç bitinceye kadar bu işlemi sürdürün
Bir tencerede bolca tuzlu su kaynatın
Hazırladığınız köfteleri içine atıp 15 dakika haşlayın
Bir süzgece çıkarıp, iyice süzülmeye bırakın
Soğanı, sarımsağı, taze soğanı ve maydanozu ince ince kıyın
Yağı tavaada kızdırın
Soğanı ve sarmısağı içinde pembeleşinceye kadar kavurun
Salçayı, taze soğanı ve maydanozu, kalan suyu ve tuzu katıp karıştırın
Bir taşım kaynatın
Ateşi kısın
2-3 dakika pişererek ateşten alın
Üzerine sosunu gezdirip sıcak olarak servis yapın
Bu köfte hiç sos konmadan üzerine sarmısaklı yoğurt gezdirilerek de yenilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul