Yalnız Mesajı Göster

Parmak Köftesi - Bilecik'ten Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Parmak Köftesi - Bilecik'ten Yemek Tarifleri




PARMAK KÖFTESİ

MALZEME:

Ince bulgur 1 1/4 su bardağı

Maydanoz 1/4 bağ

İrmik 5/7 su bardağı

Sarmısak 2 diş

Su 1 1/2 su bardağı

Domates salçası 1/2 çorba kaşığı

Yumurta 1 adet

Ayçiçek yağı 3 çorba kaşığı

Biber salçası 1/4 çorba kaşığı

Karabiber

Kimyon 1/2 çay kaşığı

Tuz

Soğan 1 adet

YAPILIŞI:

Bulguru ve irmiği bir kapta karıştırın Üzerine suyun 1 bardağını ekleyip 15 dakika şişmeye bırakın Yumurtayı, unu, salçayı, tuzu, biberi ve kimyonu da katarak 10 dakika yoğurup köfte harcını hazırlayın Köfte harcındaan fındık büyüklüğünde parçalar koparın Elinizi suyla ıslatıp harcı avucunuzun içinde yuvarlayarak top haline getirin Ortasına bastırarak çukurlaştırın Harç bitinceye kadar bu işlemi sürdürün Bir tencerede bolca tuzlu su kaynatın Hazırladığınız köfteleri içine atıp 15 dakika haşlayın Bir süzgece çıkarıp, iyice süzülmeye bırakın Soğanı, sarımsağı, taze soğanı ve maydanozu ince ince kıyın Yağı tavaada kızdırın Soğanı ve sarmısağı içinde pembeleşinceye kadar kavurun Salçayı, taze soğanı ve maydanozu, kalan suyu ve tuzu katıp karıştırın Bir taşım kaynatın Ateşi kısın 2-3 dakika pişererek ateşten alın Üzerine sosunu gezdirip sıcak olarak servis yapın Bu köfte hiç sos konmadan üzerine sarmısaklı yoğurt gezdirilerek de yenilebilir



Alıntı Yaparak Cevapla